Många goa webtips.

Om du vill göra din webplats mer attraktiv följ då mina webtips. Detta skapar en mer interaktiv webplats, som dina besökare kommer att uppskatta.

Animerade Gif-bilder

Givetvis måste du lägga upp en hel drös med animerade Gif-bilder på din sida. Detta imponerar på de flesta! Helst bör de vara orelaterade till innehållet och ju större de är dess bättre. Lång nerladdningstid gör att användaren får tid att hämta kaffe eller liknande.

Heltäckande Imagesmaps

När det gäller imagesmaps så gäller 800x640 bilder med 32 bitars färgdjup. Om färgdjupet är mindre kanske besökaren blir skrämd av för snabb nerladdningstid. Se till att det är oklart var någonstans besökaren ska klicka i din imagesmap, besökaren kommer att ha mycket nöje med att försöka hitta alla "hotspots" Givetvis ska det inte finnas textlänkar utanför din imagesmap, folk som stängt av grafiken får skylla sig själva. Torrbollar med avstängd grafik ser ju ändå inte din "coola" sida.

Bakgrundsbild

Om du av någon oförklarig anledning inte vill ha heltäckande imagesmap så använd en ovanligt livlig bakgrundsbild istället. Det gör din hemsida mer personlig och unik. Dessutom så slipper du utsätta användaren för alla dina stavfel eftersom texen ändå blir oläslig. Exempel

Bakgrundsfärg

Har du ingen häftig bakgrundsbild ställ åtminstånde in någon unik bakgrundsfärg som du blandar till själv. Fråga dina kompisar om den blev häftig nog. Exempel

Text o länkar

Här finns det unika möjligheter att skapa en design som ingen annan har. På skoj kan du prova att ställa om färgerna på länkarna, så att besökta ser obesökta ut o vice versa. Alla surfare tycker om sådana skämt. Ha ett tema som inte stämmer med bilder, kika gärna på ett bra exempel.

Blinkande text/rullande text

Text som kommer rullande både från höger o vänster ger sidan ett tydligt intryck. Lägg dessutom in blinkande text överallt där du vill framhäva något. Folk läser bara det som blinkar. Exempel

Cool text

Försök att använda så mycket coola ord som möjligt, alla coola cybersurfare älskar coola  texter. Dom kan då identifiera sig med din plats i cyber. Skaffa en cool adress också typ www.cyber-cool.com eller så.

Under construction

Om din sida inte är färdig, lägg upp den ändå, och tala om det för alla. Folk tycker om att komma tillbaka för att titta om den är klar. Håller du på att jobba med sida tala då om det med stora "under construction" skyltar som du kompletterar med blinkande text. Eftersom det är ovanligt med att webplatser förändras, webben är ju nästan statisk, så gäller det att tala om att just du faktiskt håller på med något så ovanligt som att förändra din sida. Exempel

Insticks-moduler

Besökarna hämtar gärna hem några insticks-moduler och installerar dem. Vad gör det om det tar några timmar att få se din sida? Den är ju så cool.

Java-script

Gör sidan interaktiv med många Java-script, helst bör några inte fungera så att besökaren kan ta hem scriptet o jobba lite med det för att se om det går att få o fungera. Visst älskar alla besökare när det kommer upp vackra pop-up fönster som talar om att Java-scriptet inte fungerar.